diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Packar för sol

Publicerad 2018-02-26 19:36:19 i Allmänt,

I morse startade jag upp packning inför resan till Thailand. Det skall bli underbart att ha plus trettio istället för minus femton grader . Min kropp mår så himlans mycket bättre av att vara i värme men jag har läst på att många leukemi patienter varnar för solstrålar på vår vita genomskinliga hud.
Med våra mediciner för leukemi och mina kortisontablettet för reumatismerna är det verkligen ej lämpligt att sola. Men vad tusan! Jag måste väl få njuta. Jag lovar att använda solskydd...eller...

Ops. Plötsligt händer..

Publicerad 2018-02-26 07:17:00 i Allmänt,

En energi kick hos mig och vips så fick jag maken att hjälpa till med massa göråmål jag velat få gjort en längre tid. Jag själv skura innuti kylskåp och skåp och han tog ann spisen, eller fel ugnen. Jag tog hand om spisen oppepå bakom och under.
Det blev iallafall gjort och vi fick lite hjälp av några hjälpredor på slutet. Lördag natt var jag vaken Såg på curlinfinalen i OS. Guld blev resultaten. Så skoj! På lördag förmiddah kom Systerdotter för att få hjälp av mig att få toppar klippta. Jag gjorde detta med morfin-smärtmedel i kroppen. 😝🙃Usch för att vara lullig i huvudet, jag gillar att få mindre smärta men känna sig full är ingen känsla jag gillar. Att inte tänka klart är inte kul.
Håret på jäntan blev snyggt och vi hann även en fika stund med prat innan hon och hennes mor åkte hem. Jag har även tvättat kläder och filtar mm.. i helgen så idag måndag skall jag fixa i garderober och plocka fram kläder som kanske ska packas om en vecka. Jag tänkte prova igenom så jag verkligen vet att jag trivs i det som skall med till Thailand. Det är ju många månader sedan jag använt sommar tunna kläderna, men snart är det så. Jippi!

Psyke

Publicerad 2018-02-24 01:26:00 i Allmänt,

Tänk vad rätt tankar kan göra en sjuk kropp bättre. Jag har nu varit och tagit en dusch igen efter att sovit tre timmar. Jag är så glad att trycket släppt OCH är så glad att JAG EJ HADE CANCER i magen. Jag har oroat mig i flera veckor och verkligen trott att det var nått fult i min kropp. Jag har känt mig låg och inte orkat tänka på saker som skulle kunna göra mig glad. Jag har ej planerat som jag brukar inför resa. Jag har ej planerat för städning och röjning i mitt hus. Jag har ej planerat för ev. uppstart av renovering i gästrum. Jag har ej sytt fast jag har massor av saker som väntar på att bli fixade. Kroppen har även varit hög i smärta men jag brukar ändå ha tankar och drömmar som lättar mitt psyke , även fast inte jag orkar göra jobben som tankar vill. Så här jag ej tänkt och drömt på många veckor. Jag har grubblat och tyckt att mitt leverne med alla fel på kroppen varit hemska och förmodligen skulle jag må ännu hemskare.... Jag vill ha tillbaks glädjen i att verkligen få leva. Nu har jag legat och jobbat inuti min hjärna med planer jag skall förverkliga. Jag har ju banne mig ingen cancer som skall låta mig dö! Jag har ju endast Leukemi, AS, SLE och hyperpara och släng av handikappande wipplach. Men jag skall EJ genomlida operationer, cellgift, strålning mm...för någon cancer i magen. Oj vad jag känner mig lättare i psyket nu. Jag skall bara spola och ge min kropp morfin för smärta så skall ni se att jag kommer orka leva gladare

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela