diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Tur jag ej är en fisk

Publicerad 2018-11-25 20:46:48 i Allmänt,

Tänk om jag var en abborre, jäklar vad jag hade haft skellett / ben värk då! **Tänk positivt Ingela....Du är bara en människa...stå ut

Pca prov igen...som dött

Publicerad 2018-11-23 02:31:00 i Allmänt,

Kallad för pca bhr prov 3dje gången på en månad. Nu blev jag orolig. Detta görs numera 1 gång /halvår. Jag ringde min sjuksyster på Hematologen - Hej, hur mår jag? - va..vadå? Vad menar du Ingela? Jag förklarade oron att blivit kallad ytterligare en gång. Har mina värden ökat? Har ju ej fått provsvar efter de andra två blodprovstagningarna. Hon förklarade att postnord strulat och glömt leverera till karolinska eller Umeå inom de 4 -6 timmar som krävs. Då dör provet. Det är viktigt att provet tas innan kl.9.30 ,detta hade jag gjort med marginal. Så igår åkte jag först och storhandla kl7.
Sedan åkte jag på sjukhuset, tryckte på akut-väntlapp- knappen. *Fick ändå sitta 25minuter innan jag kom in. Förstår faktiskt ej varför det är så lite personal på lab? Och varför i hela friden måste all personal där ta fikarast SAMTIDIGT? Bli totalt stopp och väntrum fullt. Det var säker två timmars kö denna dag på vanlig väntlappkö. Efter sjukhuset åkte jag hem för bilvård. Backade ut Terex hjullastare ur garage så jag fick plats med bilen. Det var -12° och fuktigt väder ute så det var mycket skönare att dammsuga inomhus. Katarina passade oxå på att göra sin bil ren så då lekte Saga & jag ( och en stund även Hennes vän Sandra) inomhus i lekrummet i vårt hus. Sedan på eftermiddagen började jag få frossa och sjukdomskänslan. Det är troligen måndagens planerade Humira-sprut tagning som gör sig påmind. Ingen feber men huttrig och smärtfylld. En latemans middag blev det idag. Risgrynsgröttub till mej och pölsatub med microkokade pärer till maken. Middag i tvsoffans värme och en tidig kvällning. Så blev min torsdag.

Horoskop en vägvisare?

Publicerad 2018-11-21 06:10:00 i Allmänt,

Tänk vad bra att horoskopet säger åt mig vad som ska göras ;-) Såklart jag lyder...hiii... det är på G...resan alltså. Det är långa många dagar innan resan utomlands skall göras . Jag får längta först till nästkommande helg då vi skall åka till shoppingmecka Gekå. Tänk vad bra liv jag kan ha ändå med min hemska kropp. Det är ju tur att jag funnit världens bästa man som gör mitt liv och drömmar verkliga. För inte tusan räcker löneförhöjning av 50kr per månad i min sjukpension till stora vakanser. Även om horoskopet gett mig order och tips. Till helgen skall jag även få njuta. Då skall minsta barnbarns jäntan sova hos sin farmor och farfar.
I helgen som var utlånades huset till 4årings kalas. 30tal människor umgicks, lekte ,fikade i vårt hus. Det blev jättelyckat . Jag hade pysslat och grejat med kalastemat lillafamiljen bestämt sig för. Jag blev t.o.m nöjd med min skapelse. En klapp på axeln till mig själv att jag vill och kan fixa. Hjärnan vill ju oftast mer än kroppen tillåter. Typ som hände dagen efter kalas då vi var bortbjudna på 17års festligheter. Kroppen tog slut och jag fick ta ledsamt beslut att avboka. Jag hatar att måsta göra så, det blir så påtagligt att jag inte är en frisk nötkärna då kroppen lägger av. Kl14 började soffplatsen få liggande sällskap och 18.30 fick sängen en fortsatt sovande Ingela för natten. När jag får så där ont så blir tröttheten otroligt slående. PANG... så blir det... Men nu mår jag bättre. Inga planer för dagen mer än leva.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela