diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Slutet av augusti 2017

Publicerad 2017-08-31 09:01:53 i Allmänt,

Livet rullar på. Medicinerna gör sitt så jag får göra mitt. Jag har senaste tiden svällt fram i halsen som spritt sig under öronen nedåt axlarna. Känns som jag har haft en halsduk gjord i silikon. Bara att ha vika huvudet för att se nedåt här varit svårt då det känns som jag haft en boll tryckt i struphuvudet då. Inget fel på sköldkörteln *lite förstorad med ofarliga små cystor på Jag ringde in till Hematologen i måndags och blev uppringd av den enda osympatiska sköterskan som jobbar där. Kemin mellan oss stämmer inte. En finsktalande baborska med fräsigt hånande uppträdande är ingen man vill få tips av. Hon förstår ej Svenska riktigt och jag fick berätta om o om igen när jag tagit blodprover...ska ta blodprover...hur länge jag haft KML...mm...mm.. Jag blev gråtfärdig tillslut. Här nu fått order om att äta vattendrivande varje dag. Usch!! Gillar ej det! Jag får kramper...men det har jag ju av vätskan oxå så det blir moment 22 Sedan detta med att springa på toa typ...jämt...dricka vatten typ jämt...för att inte lukta pisstant och kalaspuffar Magen är i olag oxå och jag blöder. Det ska bli bra att få besked hur tarmarna mår och när jag ska få operera fisteln. Jag var på magnetröngen (igen) i förrgår. Livet rullar på ändå mellan sjukdombesvär. Jag har tur att både dottern och sonhustru är föräldraledig så jag får kuliga dagar med olika upptåg. Idag skall jag putsa fönster och sedan ha möten i mitt hus. Så dammsugaren skall även få jobba.

Grejer och fix i vardagen

Publicerad 2017-08-24 21:39:11 i Allmänt,

Försökt varit nyttig idag . Tvättat lite , städat lite , rensat i syrum, lagat lite kläder 

Regnet öste ned idag så jag tvättade bara 2 fönster på övervåningen.

Jag har bestämt att (minst) putsa 1 fönster om dagen i vårt stora hus. Det är en syssla jag tycker är tråkig och nacken gillar inte heller utföra den sysslan .Därför ska jag ta ett fönster då och då istället för att putsa på som en galning och få lida pin .

"Samtal vid vårt köksbord igår :
-jaha....jag som har puppa lär väl måsta putsa de skitiga fönstren igen.... (syftade på orättvisa könsfördelnings -arbetet i vår familj)
Då svarade min make:
- men sluta putsa med puppan då...det är väl därför fönstrena är skitig? *skratt "


Idag tog jag även en snabb shoppingtur till svenskamöbelvaruhuset. Jag införskaffade lampor som jag har skruvat upp som arbetsbelysning i syrummet.
Införskaffade även överkast till gästrummets sängar.

Det är skoj att få fint omkring oss.

Imorgon skall jag fortsätta klippa gräset med handjagaren. 
Jag körde med åkgräsklipparen nu ikväll och fick ge upp då växeln gick sönder. Kände mig som en snigel som drog runt gräs i låg fart. Så imorgon  får jag göra ett arbetspass om kropp och väder tillåter.

Ta en dag i taget. Det är mitt liv det.

Inlägg på grupp

Publicerad 2017-08-24 10:23:36 i Allmänt,

En av kml och  AS-grupper jag följer skrivs det nya inlägg varje dag. Det är kul att följa en grupp som det är liv i och där jag får aha-upplevelse eller näe-upplevelse av att läsa.


Det som skulle behövas sägas till några som om och om igen skriver och kommenterar där är:sluta skriv!

Det är anhöriga till drabbade som igentligen inte alls fattar vad som känns i AS-kroppar.
Min vuxna dotter säger....min make har sagt...jag tror min mamma...

Det är alltså hörsägen som de lägger ut .

Det blir liksom fel att försöka återbetätta andras känslor och åkommor /biverkningar

"Min man säger att det inte är så farligt"
"Min dotter har nog inte skelett smärtor sånt ,känns inte ...det har hon sagt"
"Andnings tunghet och tryck över bröstet hör inte till Kml. För det har inte min svåger inge besvär av"
"Rädd för att inte få leva...vadå du äter ju medicin för leukemin"

Jag är ju en som bloggar och mycket av mina besvär kommer ju ned på print så andra ska kunna fatta lite av vad jag känner. Allt kommer ju såklart inte ned i skrift men de som vill kan läsa hur JAG känner.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela