diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Uppringd av läkare

Publicerad 2018-06-30 23:27:00 i Allmänt,

Var på affären och handlade mat inför en härlig kommande helg i sommarstuga vid sjö med våra vänner.Då ringde mobilen. Hemligt nummer. Det var vårdcentral läkaren som ringde. Han hade konsulterat läkare på lungkliniken på Sundsvallsjukhus. De rådde honom att sända mig på datortomografi (röngen) för lungorna. Måste utesluta lungemysem eller propp. Kan även vara något med lungslemhinnor eller vad han sa? Så en snabbremiss har sänts om röntgen. Känns jättebra att få utrett för det gör ont att andas. Till och med att prata gör ont pga. Detta. Det känns som jag har många spännband som dragits åt och vid minsta ansträngning av gång eller dylikt dras det åt med så jag vill hålla andan. För det gör för ont att dra andetagen. Nu när jag skrivet detta är det lördagkväll. Jag mår likadant som i fredagseftermiddag men har ändå haft det underbart. Har bara tagit det lugnt och andats ren klar lantligluft.
Vi har metat från flytbrygga på olika ställen på sjön. Elmotor har puttrat så tyst och vi har njutit av sol, vind , bubbeldricka och massa god mat. Alla vänner gör allt för mig så jag slipper bära och anstränga mig. Det är jag jätte tacksam för.
Vi har spelat kort och smittat på godricka och karameller. Sedan har jag lagt mig i deras mysiga gäststuga och det är så tyst så man hör bara sina egna hjärtslag. På måndag skall jag ta prover inför kommande hematologbesök. Tror jag skall vara busig och kryssa i provsvar för sänkan då oxå. Har fått gjort det förr nångång , med råd av läkare. Men nu känns det som det vore bra att veta om värdet ökat eller sänkts sedan torsdag.

Sverigesvård är fantastiskt!

Publicerad 2018-06-28 18:37:00 i Allmänt,

Tack för att jag föddes i Sverige. Att få vård snabbt och proffsigt. Utdrag ur min sjukvårds-kalender två senaste veckor: Tisdag: blodprov för 3månaders uppföljning för Hematologen Tisdag: blodprov och urinprov för 3månaders uppföljning /reumatolog Tisdag kl.17. Skrev Receptförnyelse genom 1177-sida Onsdag: Utskrivet av pencilin från kirurg för sårinflammation Måndag: telefonkontakt med Hälsocentral. Fick läkartid kl 14. Läkartid med undersökning & samtal 20minuter Sjuksyster tog: ekg, snabbsänka , urinprov och blodprov för kolla ev. Lung-blodpropp. Akut-Remiss till Sundsvallssjukhusröngen. Akutröntgade lungor kl.16 Kl17. Telefonsamtal från hälsocentralläkaren Utskriven medicin Onsdag: brev genom snigelpost:kallelse för större hematolog-blodprov (sändas till Umeåuniversitet) & hematolog läkarbesök kallelse Torsdag: Magnetkamera inkl. Kontraströntgen för koll av "fistel" innan 4de operationen av denna. Jag måste då säga: vilken jäkla bra sjukvård vi har i Sverige! Allt detta betalade jag noll kronor för pga. Frikort för sjukvård och läkemedel högkostnadsskydd. Tack Sverige för att vi skattar. På så sett kan jag få vård. Tack!

Sverige vidare

Publicerad 2018-06-28 12:01:53 i Allmänt,

Så stolt man kan vara att få vara med på vinvinnar sidan. Sverige vidare (från 8del.) I 2018 fotbollsVM =kul Jag är ej fanatisk fotbollfantast men gillar att kolla då och då och när jag kollar måste jag heja. Det kändes jobbigt att inte kunna skrika pga. smärtan i lungorna. Men tusan den som ger sig. Hihiii... Jag skrek vid ett mål sedan mimare jag. En sak jag tänkte på igår ( och som maken och jag var eniga om) -Vad löjligt det är att fotbollsspelare ber mot högre höjder. Båda lagen ber väl / visst mot en och samma gud?? Hur tänker religiösa då? Vem skall deras gud hålla på och vem skall bli besviken på att "gud" sviker. Så löjligt! Jag är ateist och förundras : Hur kan man vara religös? Hjärntvättat att tro. Det är något jag verkligen känner. Så vilken tur det finns spelare som fattar att man bör jobba för att vinna.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela