diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Det man trott va rätt ,är fel

Publicerad 2019-01-30 07:55:00 i Allmänt,

Jamen nu har det gått 3 dygn sedan klanten för kullerbytta-stupa i kraschlandning nedför trapp. Man tror ju att man ska känna sig på bättringsväg men det är fel!
Att duscha är ett stort projekt ,att sova är stort projekt. Att bre macka eller sätta sig är ett projekt. Inatt stötte jag nog i armen för faan va ont det blev /Är. Jag tippade ut vatten på nattduksbordet, tappa glasögon under säng och när jag försökte nå detta tuscha jag till knogar och tröck handen lite.AAJJJ. Det är nått fel mellan armbåge och axel! Fan faan ffaaaann. Känns det. Läkaren sa att smärtorrna och alla blåmärken skulle vara värre om 3 dagar, och så blev det. Nu hoppas jag på bättring bland mina blommor och snacks jag fick av min käre vän. Det blir att vara hemma idag och ej besök på sm-veckans tävlingar som jag tänkt åka på. Jag har för ont OCH problem med varma kläder. Min arm i fett:L form passar ej i kläder det märkte jag igår när syrran skjutsad2 runt mig på göromål. Så det blir att bara stå ut utan att gå ut idag.

Gick i trrraaappp

Publicerad 2019-01-28 07:23:00 i Allmänt,

På väg ned 2 trappsteg från övervåning försvann höger ben med vikt fotled och jag flög framåt i första väggen med handen utsträckt mot väggen där axel och skuldra donkades i i hög kraft. Tog kurvan med axeln och avslutade med att dunka in i nästa vägg med stopp av vrider huvud och bröstkorg. Ansiktet gled hårt mot vävtapeten och jag tappade andan. Glasögonen knöcklades ihop och bågen gjorde hål vid mitt ögonbryn/ögonlock.
Ambulans blev det då maken ringde efter sådan. 50 minuter tog det innan de kom! men FÖRST innan någon fick flytta mig, fick de pumpa in morfin i mitt blodomlopp. Faan vilken smärta. Saga,Katarina,Jonas och Kenny fanns i huset med mig. Det blev en lång dag med röntgen av axel, överarm,armbåge,nederarm,handled och hand.
Jag kan ej vrida på armen så bilderna blev ej bra så jag fick en ct. Röntgen också. Kl. 23 var jag färdig gipsad
Idag är jag blåslagen på HELA kroppen. Blåmärken,svullnader och skrapsår. Armen har ej skellettskador utan det är många bristningar i senor och muskler. Skall på återbesök om 1 vecka. Då skall de "kompramentera" min arm och axel för att se om nått har gått av. De kan ej vålda med armen då jag ej kan lyfta , röra den OCH ingen annan får göra det utan att jag näst intill skrek (=läs snorgrät) trotts att jag hade Mandos morfin.
Så nu är jag rejält handikappad. Plastgipsad i 90graders vinkel av högerarm. (Jag är högerhänt) Men nu har jag duschat kropp,satt på mig klänning, jagat..nej brett macka va det jag gjorde...bryggt kaffe mm.. själv. .mycket kommer jag behöva hjälp med. Som strumpor, tvätta hår, sätta på skor mm.. men städning får jag imorgon av firma och skottning med traktorn får svärfar sköta. Jag kan ej köra bil.... tråkigt kommer jag alltså ha denna vecka. Jag som skall operas om 8 dagar. Jäkla diagnosingela! Det räcker nu!

Vuxentråk

Publicerad 2019-01-27 08:35:31 i Allmänt,

Usch vad det är tråkigt att göra vuxensaker. Alltså sådant som MÅSTE göras i ett hushållet.... Jag vaknade 5.30. Klev upp och fortsatt tvätta saker från gästrummet. Vi stor skurade som tokar där igår efter att funnit musbajs. Fy äckel blä.... Men musen blev tagen och förpassad till soppåse. Död åt äckel möss!!
Jag har nu suttit 1 timme för att skura skrapat i ugnen i köket...drog fram spis plocka isär fläkt.... Fasiken vad duktig jag kan vara ibland som vuxen ;-) på en söndag morgon.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela