diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Rutiner

Publicerad 2014-04-22 09:59:35 i Allmänt,

Rutiner för sin dag har oftast alla levande, likaså jag . Stör jag min morgonrutin att äta medecinerna; Tradolan, ondasetron, calciun-zandos, etalpha & riklig frukost o efteråt Glivic OCH därefter vara i orörlig vilande ställning i MINST 1 1/2 timme! Annars blir jag så otroligt illamående! Jag känner av illamåendet ändå varje dag, men det blir 300% värre om jag bryter vila- rutinen. Det är såklart en tidsdödande förmiddag jag får ta så det är tur jag är sjukpensionär! Det som är jobbiga med denna vila-rutin är att jag innan insjuknande med KML hade mest energi och minst kroppsmärta på förmiddagen. Jag tycker att ni andra som intar Glivec för er KML är otroligt duktiga i att orka förvärvsarbeta! Vardagsrutinen finns även för min resterande vaken tid men den utförs i den takt kroppen tillåter för alla smärtosymtom. Jag har lärt mig att "jobba" vila "jobba" i min takt=rutin. Redan som nybliven wipplasch skadad året 1998 började min resa i att få in rutin.Då var det otroligt nyttigt att få hjälp av smärtkliniker för att förstå inse och acceptera "sitt nya liv"

Det är ej lätt o tänka rätt

Publicerad 2014-04-21 22:37:00 i Allmänt,

Jag ha läst nånstanns att vårljuset är en stark orsak till att känna av depp...men jag kan inte skylla på värme och ljus.Värme är ju en stark smärtlindrande känsla och att få fler ljustimmar per dygn är energilyftande, men ändå känner jag depp.

Det är såklart inte så konstigt att hjärnan vill slå av för att orka. Smärta är kraftdödande.

Nya koppar

Publicerad 2014-04-17 08:30:59 i Allmänt,

Hjälpmedel för vardagen är underlättande för kroppen.
Jag har varit väldigt dålig på att ta hjälp av arbersterapefter eller sjukgymnaster för att få hemmet mer ergonomiskt. Jag lever liksom bara på .
önskan om upphöjd diskmaskin/tvättmaskin tex. Är en kostnadsfråga så då blir jag för snål.Det är ju mycket roligare att göra andra "kuligare" saker...som resa,shoppa och åka på spa ;-)
Men nu har jag iallafall köpt nya koppar!
Lätta Muggar med stort handtag, så mina värkande/handikappande fingrar kan greppa handvänligt.
*Man måste ju börja handikappanpassa någonstanns...hihiii

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela