diagnosingela.blogg.se

Hur är det att leva med kronisk myeloisk leukemi, Bechterews, whiplash , hyperpara?

Uppringd av läkare

Publicerad 2018-06-30 23:27:00 i Allmänt,

Var på affären och handlade mat inför en härlig kommande helg i sommarstuga vid sjö med våra vänner.Då ringde mobilen. Hemligt nummer. Det var vårdcentral läkaren som ringde. Han hade konsulterat läkare på lungkliniken på Sundsvallsjukhus. De rådde honom att sända mig på datortomografi (röngen) för lungorna. Måste utesluta lungemysem eller propp. Kan även vara något med lungslemhinnor eller vad han sa? Så en snabbremiss har sänts om röntgen. Känns jättebra att få utrett för det gör ont att andas. Till och med att prata gör ont pga. Detta. Det känns som jag har många spännband som dragits åt och vid minsta ansträngning av gång eller dylikt dras det åt med så jag vill hålla andan. För det gör för ont att dra andetagen. Nu när jag skrivet detta är det lördagkväll. Jag mår likadant som i fredagseftermiddag men har ändå haft det underbart. Har bara tagit det lugnt och andats ren klar lantligluft.
Vi har metat från flytbrygga på olika ställen på sjön. Elmotor har puttrat så tyst och vi har njutit av sol, vind , bubbeldricka och massa god mat. Alla vänner gör allt för mig så jag slipper bära och anstränga mig. Det är jag jätte tacksam för.
Vi har spelat kort och smittat på godricka och karameller. Sedan har jag lagt mig i deras mysiga gäststuga och det är så tyst så man hör bara sina egna hjärtslag. På måndag skall jag ta prover inför kommande hematologbesök. Tror jag skall vara busig och kryssa i provsvar för sänkan då oxå. Har fått gjort det förr nångång , med råd av läkare. Men nu känns det som det vore bra att veta om värdet ökat eller sänkts sedan torsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela